ABN AMRO Amersfoort

Renovatie, afbouw en inrichting kantorenconcept ABN AMRO GREENE

Over het project

Projectomschrijving

Koppes Bouwkunde BV is al ruim 20 jaar een vaste partner - en daarmee ‘Preferred Supplier’ - van ABN AMRO Bank N.V. als het gaat om ontwerpen, verbouwen, aanpassen en inrichten van ABN AMRO kantoren.

Het kantoor aan de Stadsring in Amersfoort is er één van. In samenwerking met KlokGroep, Royal HaskoningDHV, Instacom, STB Service Technisch Beheer, Issos Interieurbouw en ZWARTWOUD heeft Koppes Bouwkunde gezorgd voor het ontwerp, de projectuitwerking en -begeleiding om dit kantoor te verbouwen en in te richten volgens het door Koppes Bouwkunde ontworpen huisvestingsconcept GREENE. Het GREENE-concept brengt de bedrijfsonderdelen Retail, Commercial Clients en Private Banking van ABN AMRO samen in één huisvestingsconcept. Dit concept is een voorbeeld van duurzaam en circulair ondernemen, waarbij met het ontwerp en de materiaalkeuze al rekening gehouden is met hergebruik.
Bij dit kantoor is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van meubels uit andere ABN AMRO kantoren. Een oude balie is omgetoverd tot coffee corner. De wandafwerking en plantenbakken zijn van oude pallets gemaakt. #WoWood upcycled het hout voor deze wanden en laat ze in elkaar zetten door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor de workshopkas is gekozen voor staal, wat 100% recyclebaar is. Tevens is deze zodanig ontworpen dat de verbindingen eenvoudig uit elkaar te halen zijn en het gehele framework elders weer in elkaar gezet kan worden. De plantenpotten van TRIBOO EU zijn door middel van 3D-printing gemaakt van recyclede koelkasten en de akoestische PET Felt wandpanelen van In-Zee zijn gemaakt van PET-flessen.
Het kantoor is op 2 mei 2022 in gebruik genomen.

Rol Koppes Bouwkunde

- Ontwerp kantoorconcept GREENE voor de businesslines Retail, Commercial Clients en Private Banking
- Interieurontwerp voor de verbouw, afbouw en inrichting
- VO, DO, TO en UO in Revit 3D-BIM
- directievoering en bouwbegeleiding
- 3D-impressies

Projectomvang

Te verbouwen deel van het gebouw betreft 2705m² klantengebied, op niveau kelder, begane grond en 1e verdieping.

  • Opdracht: Renovatie, afbouw en inrichting kantorenconcept ABN AMRO GREENE
  • Opdrachtgever: ABN AMRO Regie FMS & Royal HaskoningDHV Managing Agent Hard Services voor ABN AMRO Workplace Management
  • Aannemer: KlokGroep Totaalonderhoud BV
  • Locatie: Stadsring 115 Amersfoort
  • Architect: Koppes Bouwkunde, ir. Rob Bos
  • Begeleiding uitvoering: Koppes Bouwkunde, Dennis Kamerman, Robert Koppes
  • Realisatie/uitvoering: november 2021 - april 2022
  • Fotografie: Koppes Bouwkunde
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -