Joannes de Deo Haarlem

Rosorum Residentie Haarlem - Verbouw en renovatie / restauratie van het bestaande monumentale gebouw tot 34 luxe zorgappartementen voor ouderen met een zorgindicatie

Over het project

Projectomschrijving

Het prachtige pand werd eind negentiende eeuw gebouwd en in de loop der jaren meerdere keren uitgebreid. Na diverse fusies ging het voormalige Joannes de Deo jarenlang door het leven als Kennemer Gasthuis, om uiteindelijk in 2006 definitief te worden gesloten. Op het monumentale hoofdgebouw na zijn alle omringende gebouwen gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe en bijzonder gewilde woonwijk Neo Deo.

Het uit 1889 stammende hoofdgebouw is volledig in oude glorie hersteld en geschikt gemaakt voor bewoning door senioren. Aan weerszijden van de voormalige kapel, die omgetoverd is tot een sfeervol restaurant voor de bewoners, zijn terrassen aangelegd met prachtig uitzicht op de stadstuinen die het karakteristieke gebouw omringen.

Op 1 mei 2014 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in hun comfortabele appartementen in Rosorum Residentie Joannes de Deo.
De 34 volwaardige seniorenappartementen variëren van 60 tot 130 m² en zijn allemaal voorzien van een eigen buitenruimte.

Rol Koppes Bouwkunde

- Opname en projectuitwerking bestaande toestand gebouw
- Projectuitwerking VO, DO, aanvraag omgevingsvergunning, TO en UO
- Begeleiding prijsvorming/aanbesteding en gunning
- Bouwbegeleiding/toezicht uitvoeringsfase en oplevering

Projectomvang

5.465 m² bvo (bruto inhoud 21.210 m³)

  • Opdracht: Rosorum Residentie Haarlem - Verbouw en renovatie / restauratie van het bestaande monumentale gebouw tot 34 luxe zorgappartementen voor ouderen met een zorgindicatie
  • Opdrachtgever: AIG Care Concepts uit Arnhem
  • Aannemer: Schakel & Schrale (renovatiespecialist van de BAM Groep)
  • Locatie: Maerten van Heemskerckstraat 2 Haarlem
  • Exploitant: Rosorum Residenties
  • Architect: Harmonische Architectuur
  • Realisatie/uitvoering: 2013-2014
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -
- Slide image -